Lake House With A View

South Haven, MN

Design Winner 2020 Local NKBA Awards

The owners of this lake home were looking to upgrade and create a home that they eventually plan to retire to. Some of their requirements included adding a powder bath, implementing a space at the entry for coats and shoes, lowering the vaulted ceiling, and creating a brighter space with a farmhouse vibe. One of the first things done was plan the location of the powder bath that also helped create a space for a pantry wall that included the full-size freezer. The addition of a small wall separating the kitchen from the front door gave it a better feeling of an entry area. She also removed a closet at the entry area and replaced it with a bench and hooks for more useful storage. By lowering the ceiling to 9 feet, the space feels much more proportionate. White inset cabinets are combined with dark walnut cabinets to brighten the space but also add contrast and both feature shiplap elements for a farmhouse feel. The use of white and black Cambria quartz countertops also adds contrast to the space while gold fixtures add a touch of glam.

WordPress Lightbox