Lower Level Entertainment

Maple Grove, MN

A complete makeover was the request of the homeowner for this basement remodel. The space needed to be redesigned to accommodate a wet bar, family room, bedroom, exercise room, bathroom and storage room. The homeowners wanted the space to feel rustic and comfortable. The solution for the layout was to steal a bit of space from a large storage room so we could tuck the bar into its own little corner of the family room. The bar has direct access to a patio and good sight lines to the large screen TV and fireplace. Medium stained cabinets are complimented by a natural stone counter top. Playing off of the warm tones, a limestone and glass backsplash is a focal point of the bar. The bar comes equipped with an under-counter refrigerator, ample wine storage, bar sink and pull-out waste & recycling cabinet to make entertaining easy. The bar has room for four stools with additional space adjacent for a high top table for more seating. Distressed vinyl wood flooring was installed throughout the basement, adding a rustic, warm feeling to the space.

WordPress Lightbox